Na de introductie van onze ICT Scan zijn we ons in de loop der jaren steeds meer gaan specialiseren op de uitvoering van IT due diligences. Voor verschillende investeerders, investment companies en expanderende bedrijven hebben wij overnames, mergers en acquisities gefaciliteerd met de technische due diligence. Dat hebben we gedaan in verschillende branches (media, zorg, software, dienstverlening, transport en logistiek).

De aanpak is in het algemeen als volgt:

1. Voorbespreking voor het vaststellen van de focus points.

2. Grondige analyse van de aangeleverde documentatie in de data room.

3. Samenstelling van een vragenlijst op basis van een eerste risico analyse, en voorlopige asset lijst.

4. Voorbespreking van een onsite bezoek.

5. Onsite bezoek met in het algemeen: interviews, steekproeven, analyse van relevante broncode, analyse van systemen en processen, infrastructuur, security maatregelen, business continuïteit, ontwikkelmethoden, compliance (GDPR) , strategie en besturing van de IT organisatie.

6. Terugkoppeling met een bevindingen rapport en een bespreking van dat rapport.

Voor de aanpak kan op alle of slechts enkele van de IT aandachtsgebieden worden ingezoomd. Dat bepalen we vooraf aan de hand van de kenmerken van de overname. Het resultaat is een inzicht in de waarde van de ICT, de volwassenheid van de IT infrastructuur en organisatie, de kosten en fit van systemen, de noodzakelijke korte en lange termijn maatregelen en verborgen risico’s. Ofwel een zo klein mogelijk kans op lijken uit de kast na de transactie.

 

De resultaten rapporteren we in 10 dimensies:

Onze IT Due Diligence is dé manier om een concreet en compleet beeld te vormen en veel beter te begrijpen wat je koopt. Speciaal voor overnames hebben wij de scan uitgebreid met meer dan 350 inspectie-punten! Een IT due diligence blijkt in de praktijk tussen de 2 en 10 dagen te kosten (afhankelijk van de complexiteit en aantal focus punten) en duurt maximaal 2 weken. Die doorlooptijd hangt natuurlijk af van beschikbaarheid van betrokken medewerkers en partijen.

 

30 jaar Champions League ervaring in ICT Governance staat voor u klaar….

 

Staat u op het punt om uw eigen bedrijf in de etalage te zetten, dan is onze ICT scan de ideale voorbereiding! We komen graag met u in contact om onze aanpak toe te lichten.

© Copyright Horae BV 2020 | All rights reserved.