Interim ICT Management

Klanten hebben verschillende redenen om interim management in te zetten voor hun ICT organisatie. Soms is het nodig om een IT management positie tijdelijk op te vangen, vaak wordt ik ingehuurd om de ICT organisatie te leiden in tijden van verandering. Dan is het mijn taak om met de organisatie een brug slaan naar de toekomst, met een juiste visie op de ICT. Om daarna leiderschap te brengen in de uitvoering van het plan achter die visie.

Het is iedereen wel duidelijk dat een integraal beeld op ICT hand in hand moet gaan met de plannen van de organisatie. Daarom bouw ik met “de business” een plan dat past in een betere toekomst. En zorg ik dat er wordt aangepakt wat er nu moet gebeuren.

ICT Advies

Succesvolle inzet van ICT begint met een integrale strategie, heldere taal en een concrete “roadmap”. Als adviseur heb ik vele klanten geholpen om systemen én mensen optimaal klaar te stomen voor voor ontwikkeling en groei van de organisatie. Door te zorgen dat de “black box” die ICT vaak is weer open en transparant te maken. En dus te communiceren in heldere taal.

ICT Coaching

In mijn coaching praktijk help ik ICT managers en CIO’s in het ontwikkelen van hun carrière. Wat is management, wat is leiderschap, hoe delegeer ik? Hoe leer ik de moeder aller vaardigheden: …. luisteren …..? En hoe verkoop ik mijn beleid?

Na de intake stellen we een ontwikkelplan op dat we daarna in blokken van 6 sessies oefenen, uitwerken en toepassen op praktijksituaties.

ICT Scan

Voor verschillende klanten heb ik mijn ICT scan uitgevoerd. Met deze scan heeft u in een paar dagen inzicht in en overzicht van uw gehele ICT huishouding. Van strategie tot infrastructuur, van architectuur tot beveiliging. Op 9 hoofdpunten wordt de ICT inrichting in detail gescoord. Dat resulteert in een beknopt rapport met aanbevelingen die een prima basis vormen voor uw ICT roadmap. Maar vooral ontstaat een INTEGRAAL beeld dat helpt om op de juiste wijze over ICT investeringen te beslissen. Meer info over de scan vindt u hier.

Project en Programma Management

Grip op de projecten in uw organisatie. Structuur verbeteren en resultaten boeken. Implementatie van een PMO en/of Programma Management om strategisch en tactisch te kunnen sturen op resultaat. Of gewoon tijdelijk management in moeilijke periodes.